Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kino Artsi: Guled & Nasra

14.05./14:00

Myyrmäkitalo on poikkitaiteellinen rakennus. Madallamme taiteen väliseiniä tapahtumassa, jossa elokuva kohtaa videotaiteen ja yleisö taiteilijat.
Kino Artsi -tapahtumalauantaina 14.5. ohjelmaa Myyrmäkitalossa klo 11-16.
VAPAA PÄÄSY!
Nouda elokuvalippusi Artsin museokaupasta eli Artsin kiskasta 12.5. alkaen (max 2 lippua/henkilö).
Ohjelma:
11.00–16.00 Muutoskoht(i)a -näyttely esillä Artsissa.
12.00–13.00 Taiteilijatapaaminen Artsissa.
14.00–16.30 Guled & Nasra, elokuvanäytös Kino Myyrissä ja keskustelu tekijävieraiden kanssa. (K-12, 1h 23 min)
____
Artsin taiteilijatapaamisen vieraat Samra Šabanović (Bosnia and Herzegovina, s. 1992) ja Sheung Yiu (Hong Kong, s. 1991) kertovat videoesseestään Sarajevo Roses and Clouds of June, I was there but you didn’t see me* (2020). Teos tarkastelee kuvien suhdetta rauhaan ja on osa Artsin Muutoskoht(i)a-näyttelyä.
Taiteilijatapaamisen kieli on englanti. Lisätietoja teoksesta: https://iwastherebut.com/
_
Guled ja Nasra (Suomi, Saksa, Ranska 2021) on hienovarainen ja universaali tarina perheestä äärimmäisten valintojen edessä. Guled (Omar Abdi) hankkii perheensä niukan elannon haudankaivajana Itä-Afrikan Djiboutissa. Arkea varjostaa puoliso Nasran (Yasmin Warsame) vakava sairaus sekä huoli kaupungin kaduilla viihtyvästä teini-ikäisestä pojasta Mahadista (Kadar Abdoul-Aziz Ibrahim).
Djiboutin karunkauniissa maisemissa kuvattu toiveikas draama on ensimmäinen Khadar Ayderus Ahmedin ohjaama pitkän elokuva.
Elokuvan jälkeen järjestetään yleisökeskustelu, johon odotetaan tekijävierasta.
__
Artsin Muutoskoht(i)a -näyttelyn (27.4.–28.8.2022) lähtökohtana on ajatus, että maailma ei pysy paikallaan, vaan on jatkuvassa muutoksen tilassa. Myös ihmisen luomissa järjestelmissä ja ajattelutavoissa syntyy jatkuvasti uutta, kun reagoimme olemassa olevaan. Asioita kyseenalaistetaan, kehitetään, sivuutetaan tai jokin vaipuu unohduksiin.
____
Sarajevo Roses and Clouds of June, I was there but you didn’t see me* tarkastelee kuvia ja näiden suhdetta rauhaan. Videoesseen nimi on viittaus Bosnian sodan muistomerkkeihin sekä kuukausien mittaiseen mielenosoitukseen, joka järjestettiin Hong Kongissa kesäkuussa 2019. Teos on jaoteltu viiteen kappaleeseen ja pureutuu näkyvyyden ja näkymättömyyden monimukaiseen politiikkaan. Se on kriittinen katsaus siihen, miten valokuvaus voi tai ei voi edistää rauhaa massavalvonnan aikakaudella.
Lue lisää Muutoskoht(i)a -näyttelystä: https://www.artsimuseo.com/muutoskohtia
Näin pääset Myyrmäkitaloon: https://www.artsimuseo.com/saavutettavuus
Kino Myyri on pop up -korttelikino Myyrmäessä. Vantaan Kulttuuripalvelut ja Pop Up Kino Helsinki ovat sopineet Kino Myyrin toiminnan jatkamisesta kesään 2022 asti.

(K-12 / 1 h 34 min)

OSTA LIPPU

Tiedot

Päivämäärä:
14.05.
Aika:
14:00

Tapahtumapaikka

Kino Myyri
Kinorinne 6
Vantaa, 01600
+ Google Map
Puhelin:
0504134959
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto